Klinik Pratiğinde İzolasyon ve Büyütme
Diş hekimliği pratiğinin büyük bir kısmını endodontik tedaviler ve adeziv işlemler kapsamaktadır .
Endodontik ve adeziv işlemlerde daha ön görülebilir ve tekrarlanabilir tedavi sonuçları elde edebilmemiz için dikkat etmemiz gereken alanların başında izolasyon ve dental büyütme sistemleri gelmektedir. Çalışma alanını kontaminasyondan korumak için tükürük emici , rekraksiyon ipi , pamuk rulo , ekartör gibi çeşitli materyaller kullanılmaktadır.
İzolasyonun diş hekimliği tarihindeki geçmişine baktığımızda “Rubber Dam” izolasyon yöntemleri arasında diğer yöntemlerden daha ön plana çıkmaktadır .2019 yılında ortaya çıkan Covid-19 pandemisinin etkisiyle de rubber-damin mesleğimizdeki önemi daha çok anlaşılmıştır. Ayrıca diş hekimliğinde küçük ve ayrıntı içeren bir alanda çalıştığımız için büyütme ve aydınlatmanın önemi kaçınılmazdır . Bu çalışma alanında rubber dam izolasyonu ile birlikte doğru büyütme ve aydınlatma sistemleri kullandığımızda daha hassas ve öngörülebilir tedaviler gerçekleştirebiliriz.
Bu sunumda izolasyon tarihçesinden başlayarak rubber dam kullanım alanları , kullanım yöntemleri, büyütme sistemleri ve önemi gibi bir çok konudan bahsedilecektir. Bu sunumun amacı gün sonunda klinik pratiğinize katabilecek bilgiler sunarak , kliniklerinizdeki iş akışına ufakta olsa bir katkıda bulunabilmektir.
-Lisans eğitimini 2011-2016 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlamıştır. Mezun olduğu tarihten itibaren meslek hayatına özel kliniklerde çalışarak devam etmektedir. Meslek hayatında ilgili olduğu alanlar MTA uygulamaları, mikroskop altında yapılan endodontik tedaviler, dental izolasyon sistemleri,dijital ve adeziv diş hekimliğidir.
- Dentsply Sirona'da KOL olarak Endodonti alaninda eğitim vermektedir.
- Öncü Akademi'de Rubber Dam ve MTA uygulamaları konusunda eğitimler vermektedir.
- Kliniklerde 1-1 eğitimler vermektedir.
- Profesyonel hayatına İstanbul'da devam etmektedir.
Kongre Bildiri Kitabı Yayınlanmıştır! Aşağıdaki link üzerinden kongre bildiri kitabına ulaşabilirsiniz.
https://dergipark.org.tr/tr/pub/adoklinikbilimler/issue/72630
Kongre bildiri kitabı, web sayfanın sağ tarafındaki sayı dosyaları başlığı altında görüntülenmektedir.