Prof Dr Mustafa Sancar ATAC

AĞIZ CERRAHİSİ UYGULAMALARINDA SİNİR HASARLARINDAN KORUNMA
Ağız bölgesinde, hatalı cerrahi uygulamalar, ilgili bölgedeki anatomiye hakim olamama, yetersiz ekipman gibi nedenler sonucu sinir hasarları gelişebilmektedir. Bu sunumda ağız bölgesindeki uygulamalarda söz konusu hasarlardan korunmaya yönelik dikkat edilmesi gereken konular üzerinde durulacaktır.

Gazi Üniversitesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı, Ankara Türkiye
Prof. Dr. Mustafa Sancar ATAÇ , 1997 yılında İstanbul üniversitesi Diş hekimliği Fakültesinden mezun olmuştur. 1998-2004 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim dalında tam zamanlı olarak doktora ve uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2002 yılında aynı bölümde öğretim görevlisi olarak atanmıştır. 2000-2001 yıllarında Gazi üniversitesi Tıp Fakültesi ve hastanesinde Anestezi ve Reanimasyon, Kulak Burun Boğaz ve Plastik Cerrahi bölümlerinde asistan olarak rotasyonlarını tamamlamıştır. 2002 yılında A.B.D. New York üniversitesinde Kraniyofasiyal cerrahi bölümünde, 2004 yılında A.B.D. Washington Üniversitesi Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi bölümünde, 2005 yılında İsviçre, Zürih Üniversitesi Kraniyo Maksillofasiyal Cerrahi bölümünde, 2011 yılında Rusya Kurgan Ilizarof Ortopedi ve Travmatoloji hastanesinde ziyaretçi hekim olarak bulunmuştur.
2010 yılında yardımcı doçent doktor ve yine aynı yıl Doçent Dr ve 2017 yılında da profesör doktor kadrolarına atanmıştır.SCI, SCI EXPENDAD ve PUBMED te taranan dergilerde ve Yurt içi ve yurt dışı uluslararası bilimsel toplantılarda 150 nin  üzerinde yayın ve sunumu vardır. 5 adet doktora ve uzmanlık öğrencisi danışmanlığını tamamlamıştır. SCI dergilerde makale editörlüğü görevleri vardır.
Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği başkanıdır.  Kafa Tabanı Derneğinde yönetim kurulu üyesidir. International Association of Oral and Maxillofacial Surgery, European Association of Cranio Maxillofacial Surgeons and International Collage of Maxillofacial Surgeons da Türkiye temsilciliği görevini yürütmektedir.
İlgi alanları doğumsal ya da kazanılmış Dento- maksillofasiyal deformitlerin düzeltilme cerrahisi, rekonstruktif cerrahi, temporomandibular eklem ve bölgesinin patolojisi cerrahisi, ileri rekonstrüktif implant cerrahisi ve üç boyutlu teknolojilerin cerrahi uygulamalarıdır.
İngilizce ve Almanca bilmektedir. Hobileri arasında basketbol,  şiir ve golf oynamak yer almaktadır.
Prof Dr Ataç evli ve iki çocuk babasıdır



ÖNEMLİ TARİHLER